April

Beste Johan,

Alles wel? De eerste maand zit er op en we zijn inmiddels al twee weken in Zweden.
Ons vertrek was wat later dan gepland, omdat we het belangrijker vonden om niet met haast te vertrekken met als gevolg dat we misschien van alles vergeten. Hierin zijn we soort van geslaagd. We zijn op 1 april zeer relaxed vertrokken, maar zijn uiteraard alsnog van alles vergeten. Nou ja, niet zozeer vergeten, maar er waren wat dingen die we besteld hadden nog niet binnen, dus spraken we met pa af dat hij ze op zou sturen zodra wij een camping hadden gevonden waarvan we het adres mochten ‘lenen’. En toen was het moment daar, we reden Avezaath uit en vertrokken richting Deventer. Deventer? Ja, naar Jas zijn broertje om nog even afscheid te nemen.

We hadden ook nog een pakketje die terug moest en aangezien de betreffende winkel in de buurt van Deventer is, leek het ons nuttig de doos mee te nemen en het persoonlijk af te geven i.p.v. het terug te sturen. Zo gezegd, zo gedaan…natuurlijk niet! Eenmaal aangekomen was de winkel al dicht en moesten we dus de volgende dag terugkomen. Na wat overleg hebben we het ietwat hilarische besluit genomen om de eerste nacht in Nederland door te brengen. Het gevolg hiervan was dat we een slaap/parkeerplek nodig hadden. We hebben onze eerste nacht dus in NL in het bos doorgebracht!

De volgende dag zijn we de grens over gegaan en noord Duitsland ingereden. We hadden het vrij druk qua werk, dus hebben we nacht 2 en 3 op twee uur rijden van Avezaath doorgebracht. Daarna kwam er eindelijk wat vaart in. Noord Duitsland lijkt heel erg op de Veluwe en na ruim 10 jaar in en om Arnhem gewoond te hebben hadden we dat eigenlijk wel gezien en wilde we door naar wat anders.

Denemarken was anders, maar niet anders op de manier dat we gehoopt hadden. We begonnen aan de westkust met zee, zand en mooi weer. Het is de Waddenzee en dus een soort waddengebied. Mooi, maar we zijn na twee dagen toch doorgereden. In Duitsland konden we zonder problemen overal camperplaasten vinden, dus toen we in Denemarken nergens terecht konden omdat alle campings nog dicht waren, omdat het seizoen nog niet begonnen was en er overal bordjes met ‘verboden voor campers’ stonden, waren we al gauw een paar uur aan het zoeken naar een plek om te overnachten. Regel is; als er niet specifiek staat dat je er niet mag overnachten, dan mag je er overnachten. Uiteindelijk hebben we in Denemarken drie nachten op campings doorgebracht omdat we niks konden vinden. Møns Klint is mooi en als je in de buurt bent, zeker de moeite waard, maar Denemarken an sich vonden wij niet zo spannend.

Pas toen we de grens over en Zweden binnenreden begon voor ons de reis. Zweden zijn we natuurlijk al geweest en waren we de vorige keer al lyrisch over. Nou, dat is dus niks veranderd. Overal is bos en overal zijn meren. Het is niet zo duur als iedereen roept en de grootste kostenpost die wij hebben, benzine, is hier goedkoper dan in Nederland! De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk en ik snap dat er zoveel Nederlanders deze kant op komen. We zijn een paar dagen bij mijn studiebegeleider van de unie op visite geweest (wat uiteindelijk ook het adres werd waar de spullen heen gestuurd zijn) en uiteraard is niet alles een sprookje, maar het leven hier is in ieder geval zeker niet slecht.

Tot nu toe doen we niet veel spannends. We lopen veel met de honden, hebben veel lol, en vooral veel werk wat ons bezig houdt. We rijden morgen door naar Stockholm en na twee a drie dagen daar gaan we door naar Noorwegen. Daarover de volgende keer meer…

Groetjes aan Lies!

xx

@

Beste Johan,

Alles wel? De eerste maand zit er op en we zijn inmiddels al twee weken in Zweden.
Ons vertrek was wat later dan gepland, omdat we het belangrijker vonden om niet met haast te vertrekken met als gevolg dat we misschien van alles vergeten. Hierin zijn we soort van geslaagd. We zijn op 1 april zeer relaxed vertrokken, maar zijn uiteraard alsnog van alles vergeten. Nou ja, niet zozeer vergeten, maar er waren wat dingen die we besteld hadden nog niet binnen, dus spraken we met pa af dat hij ze op zou sturen zodra wij een camping hadden gevonden waarvan we het adres mochten ‘lenen’. En toen was het moment daar, we reden Avezaath uit en vertrokken richting Deventer. Deventer? Ja, naar Jas zijn broertje om nog even afscheid te nemen.

We hadden ook nog een pakketje die terug moest en aangezien de betreffende winkel in de buurt van Deventer is, leek het ons nuttig de doos mee te nemen en het persoonlijk af te geven i.p.v. het terug te sturen. Zo gezegd, zo gedaan…natuurlijk niet! Eenmaal aangekomen was de winkel al dicht en moesten we dus de volgende dag terugkomen. Na wat overleg hebben we het ietwat hilarische besluit genomen om de eerste nacht in Nederland door te brengen. Het gevolg hiervan was dat we een slaap/parkeerplek nodig hadden. We hebben onze eerste nacht dus in NL in het bos doorgebracht!

De volgende dag zijn we de grens over gegaan en noord Duitsland ingereden. We hadden het vrij druk qua werk, dus hebben we nacht 2 en 3 op twee uur rijden van Avezaath doorgebracht. Daarna kwam er eindelijk wat vaart in. Noord Duitsland lijkt heel erg op de Veluwe en na ruim 10 jaar in en om Arnhem gewoond te hebben hadden we dat eigenlijk wel gezien en wilde we door naar wat anders.

Denemarken was anders, maar niet anders op de manier dat we gehoopt hadden. We begonnen aan de westkust met zee, zand en mooi weer. Het is de Waddenzee en dus een soort waddengebied. Mooi, maar we zijn na twee dagen toch doorgereden. In Duitsland konden we zonder problemen overal camperplaasten vinden, dus toen we in Denemarken nergens terecht konden omdat alle campings nog dicht waren, omdat het seizoen nog niet begonnen was en er overal bordjes met ‘verboden voor campers’ stonden, waren we al gauw een paar uur aan het zoeken naar een plek om te overnachten. Regel is; als er niet specifiek staat dat je er niet mag overnachten, dan mag je er overnachten. Uiteindelijk hebben we in Denemarken drie nachten op campings doorgebracht omdat we niks konden vinden. Møns Klint is mooi en als je in de buurt bent, zeker de moeite waard, maar Denemarken an sich vonden wij niet zo spannend.

Pas toen we de grens over en Zweden binnenreden begon voor ons de reis. Zweden zijn we natuurlijk al geweest en waren we de vorige keer al lyrisch over. Nou, dat is dus niks veranderd. Overal is bos en overal zijn meren. Het is niet zo duur als iedereen roept en de grootste kostenpost die wij hebben, benzine, is hier goedkoper dan in Nederland! De mensen zijn behulpzaam en vriendelijk en ik snap dat er zoveel Nederlanders deze kant op komen. We zijn een paar dagen bij mijn studiebegeleider van de unie op visite geweest (wat uiteindelijk ook het adres werd waar de spullen heen gestuurd zijn) en uiteraard is niet alles een sprookje, maar het leven hier is in ieder geval zeker niet slecht.

Tot nu toe doen we niet veel spannends. We lopen veel met de honden, hebben veel lol, en vooral veel werk wat ons bezig houdt. We rijden morgen door naar Stockholm en na twee a drie dagen daar gaan we door naar Noorwegen. Daarover de volgende keer meer…

Groetjes aan Lies!

xx

@

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *